Copernicus SG

De Copernicus SG is een school voor mavo, havo en vwo en genoemd naar wetenschapper Nicolaas Copernicus (1473). Net als Copernicus houden wij van leren en nieuwsgierigheid. Copernicus ontdekte dat de aarde om de zon draait. Op onze school draait alles om onze leerling.

Op de Copernicus leer je veel meer dan alleen de standaard schoolvakken. Je ontdekt je talent en je interesses door in de onderbouw voor de sportklas of de Copernicus-klas te kiezen. In de sportklas krijg je het hele jaar door extra sportlessen en -activiteiten. In de Copernicus-klas kies je tijdens de plus-uren elke periode voor een ander keuzevak. Denk bijvoorbeeld aan Chinees, drama, programmeren, dans, high school English en nog heel veel meer!

Tweejarige brugperiode
Al jarenlang heeft de Copernicus een tweejarige brugperiode. Je komt in een mavo/havo-klas, een havo/vwo-klas of een vwo-klas. In de combinatiebrugklassen word je beoordeeld op beide niveaus. Dit geeft een goed beeld van wat je echt kunt.
Pas na het tweede jaar maak je de keuze op welk niveau je door gaat naar de bovenbouw. Je krijgt zo de tijd om te wennen aan de middelbare school en ontwikkelt jezelf in je eigen tempo. We geven extra hulp of meer aandacht als we merken dat je daaraan behoefte hebt.

Goede ondersteuning: leren LEREN
De overstap naar de middelbare school is spannend. Op de Copernicus krijg je daarom vanaf de eerste dag goede ondersteuning. Je mentor neemt je stap voor stap mee en leert je hoe je het beste je schoolwerk kunt aanpakken. Dat doen we met onze eigen methode: leren LEREN. Elke leerling krijgt daarbij een eigen Copernicus-schoolagenda. We bieden veel structuur in de onderbouw, zodat je in de hogere jaren steeds zelfstandiger kunt plannen en leren.

Theorie en praktijk
Mavo, havo en vwo zijn theoretische opleidingen, maar bij ons leer je niet alleen uit boeken, ook door te doen! Op de Copernicus hebben we veel praktische vakken, waar je praktische vaardigheden leert op het gebied van ICT, samenwerken, onderzoeken en proefjes doen. In de bovenbouw mavo en havo kun je zelfs examen doen in een praktijkvak. Wel zo afwisselend!

Ons adres

Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 236 344
Copernicus@atlascollege.nl

Directeur

De heer Pol Hinke

Website

www.copernicussg.nl