High School Musical De Dijk groot succes!

RedactieAlgemeen nieuws

Op donderdag 17 juni werd de musical High School Musical Junior uitgevoerd door leerlingen van SG De Dijk. Het was de eerste voorstelling in deze theaterzaal sinds lange tijd, vanwege de lockdown en de verbouwing van deze zaal.

Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen, ontdekken ze dat ze allebei talent voor zingen hebben. Maar op school worden er andere dingen van hen verwacht. Hun plannen worden dan ook gedwarsboomd en bovendien zijn de sluwe Sharpay en haar broer Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen.

De leerlingen van de musicalgroep speelden deze vrolijke musical die gaat over jezelf kunnen zijn met al je talenten, gebreken en wonderlijke eigenschappen. Troy werd overtuigend gespeeld door Devin Ree. Yara Vertelman speelde een stoere maar ook kwetsbare Gabriella. Yara heeft een prachtige zangstem, waar Medemblik vast nog meer van gaat horen. Eva Laan en Yurre Breed speelden de extroverte Sharpay en Ryan met aanstekelijke energie. De toneeldocent Miss Darbus werd gespeeld door de getalenteerde Elise Woudsma, die met haar spel de andere spelers alle hoeken van het toneel liet zien.

De leerlingen die kiezen voor deelname aan de musicalgroep, spelen graag toneel en dansen graag. Spel en dans waren weer overtuigend, ondanks de over het algemeen jonge leeftijd van de deelnemers. In voorgaande jaren kwam er door de koorzang meer muzikale energie van het toneel af. Volgend schooljaar zal er zeker weer gezongen worden door de groep.

De musicalgroep die uit 30 leerlingen van SG De Dijk bestaat, had door de coronamaatregelen de mogelijkheid om te dansen, toneel te spelen en in tweetallen te zingen. Repetities vonden veelal online plaats. De groep heeft flink moeten doorzetten om ervoor te zorgen dat deze voorstelling door kon gaan, omdat het tot een week voor de uitvoeringen niet zeker was dat dit zou lukken. Daarom een extra compliment voor dit mooie resultaat!

Bron: Medemblik Actueel