Eerste paal nieuwe sporthal Copernicus SG

RedactieAlgemeen nieuws

Met drie ferme klappen gaven sectieleider lichamelijke opvoeding Hedzer Nijholt en twee leerlingen van de sportklas van Copernicus het startsein van de bouw van een nieuwe, modern ingerichte sporthal. Een belangrijk moment volgens Pol Hinke, directeur van de Copernicus SG aan de Nieuwe Steen in Hoorn: “Als school waar sport een belangrijk aandeel in het aanbod vormt, zijn we erg blij met de uitbreiding en modernisering van onze faciliteiten. We gaan van drie naar vier zalen en dat biedt vele mogelijkheden voor onze speciale sportklassen, algemene lessen en alle leerlingen.’

Voor Jan Heijboer, directeur van de SOHH (Stichting Onderwijshuisvestiging Hoorn), begint met het slaan van de eerste, symbolische paal een nieuwe fase. Heijboer: ‘Al vanaf 2016 bestond de behoefte aan een nieuwe sportaccommodatie in dit deel van de stad. Na de sloop van het schoolgebouw met sportzaal aan de Nieuwe Steen 26 is daar niets voor in de plaats gekomen. Gevolg was dat er op meerdere locaties gym gegeven werd. Met de bouw van deze sporthal kunnen de leerlingen van de Copernicus allemaal op eigen terrein hun lessen lichamelijke opvoeding volgen.”

In de week van 19 juli start de werkelijke realisatie van de sportzaal. Die is in handen van De Geus Bouw en Klaver Technisch Bedrijf. Naar verwachting wordt de zaal begin maart 2022 opgeleverd.