Docent NT2, doelgroep EOA – SG Newton

Sandra SchoenmakerVacatures SG Newton

Vanwege de sterke instroom zoeken we per direct een enthousiaste docent NT2, Nederlands als Tweede Taal (0,6fte)

Je wordt ingezet op de afdeling Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) / Internationale Schakelklas (ISK).
Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vast dienstverband.

Ieder kind dat in Nederland woont, is leerplichtig. Dit geldt ook voor kinderen die vanuit het buitenland in Nederland komen wonen. SG Newton voert in de regio West-Friesland de eerste opvang van anderstaligen (EOA). Dit betekent dat alle anderstalige kinderen vanaf 12 jaar die in onze regio wonen naar SG Newton en De Dijk (locatie van Atlas College in Medemblik) komen om daar zo snel als mogelijk Nederlands te leren. Ze krijgen onderwijs van een gespecialiseerde groep docenten.
Anderstalige leerlingen van 16 en ouder worden op SG Newton ingeschreven maar volgen onderwijs op het Horizon College in Hoorn. Uitgangspunt is dat de nieuwkomer zo snel mogelijk doorstroomt naar het reguliere onderwijs in zijn/haar woonplaats/omgeving.

Wat breng jij mee?
Ben je als docent bevoegd om les te geven en bereid om een NT2 certificaat te halen? Dan komen we graag met je in contact!
Uiteraard beschik je over goede pedagogische en didactische vaardigheden en je hebt affiniteit met het lesgeven van deze doelgroep. Je bent enthousiast, oplossingsgericht en bovenal een teamspeler en je bent flexibel om elke dag opnieuw om te gaan met instromende en uitstromende leerlingen.

Wat bieden wij?
Scholen met karakter! Een fijne werkplek met betrokken collega’s waar veel aandacht is voor onderwijsvernieuwing. Zo zorgen we er samen voor dat je je snel thuis voelt bij ons.
De functie wordt gewaardeerd in schaal LB en de inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenregeling bij het pensioenfonds ABP, reiskostenvergoeding en ruime verloffaciliteiten zijn geregeld in de CAO VO.
Daarnaast biedt het Atlas College veel mogelijkheden om jezelf verder te ontplooien.

Solliciteren?
Voor vragen kun je contact opnemen met de heer Jaap Fölsche, afdelingsleider: 0229-552010.