Afdelingsleider VWO bovenbouw – OSG West-Friesland

Sandra SchoenmakerVacatures OSG West-Friesland

De OSG in Hoorn zoekt voor het vwo (Gymnasium, Atheneum en Technasium) een afdelingsleider bovenbouw. We denken aan een volledige aanstelling van 0,8-1,0 FTE.

Afdeling vwo
De afdeling vwo kent sinds jaren een stabiele basis met bovengemiddelde prestaties.
De afdeling is onderverdeeld in onderbouw (2-3) en bovenbouw (4-6). Er wordt door de docenten intensief en constant gewerkt aan de ontwikkeling van het onderwijs en de begeleiding van leerlingen, getalenteerd, bijzonder of anderszins. Een klimaat waarbinnen met succes de profielen Fast Lane English en Technasium zijn toegevoegd en het gymnasium een ontwikkelingsslag aan het maken is.

De functie
Voor de functie van afdelingsleider vwo bovenbouw zoeken we een collega voor 0,8-1,0 FTE, dat aangevuld kan worden met een beperkte lesgevende of algemene taak. Samen met de afdelingsleider vwo onderbouw ga je innoverend leidinggeven aan een team van ruim 30 docenten. De afdelingsleider wordt in zijn werkzaamheden structureel ondersteund door een collega-docent uit het team.

Samen met de rest van het managementteam van de OSG zijn jullie verantwoordelijk voor de onderwijsontwikkeling, het pedagogisch-didactische klimaat en de opbrengsten van de afdelingen.

De afdeling vwo bovenbouw beschikt over een bevlogen groep docenten en mentoren en bestaat in het schooljaar 22-23 uit drie klassen VWO 4, vier klassen VWO 5 en vier klassen VWO 6.

Voor de functie van afdelingsleider VWO bovenbouw zoeken wij een collega die zich herkent in onderstaande punten.

De opdracht

 • samen met het team het jaarplan voor de afdeling opstellen;
 • de ontwikkeling van het onderwijskundige beleid op de OSG voortzetten;
 • stelselmatig aan het MT rapporteren betreffende de resultaten van het team;
 • de studievoortgang van de vwo-leerlingen bovenbouw bewaken;
 • verantwoordelijk zijn voor de toegewezen vaksecties en de resultaten;
 • over een breed (ondersteunend) netwerk beschikken en deze onderhouden;
 • een uitnodigend klimaat creëren waarin medewerkers en leerlingen zich geïnspireerd voelen en gemotiveerd en uitgedaagd worden.

Functie-eisen

 • academisch denk- en werkniveau;
 • bewezen management- en leiderschapskwaliteiten;
 • eerstegraads (pre) lesbevoegd en werkervaring binnen het vo;
 • affiniteit met het karakter van een vwo-opleiding;
 • is op de hoogte van recente onderwijskundige ontwikkelingen;
 • affiniteit met onderzoek;
 • beschikt over een duidelijke visie op onderwijs- en personeelsbeleid

Persoonlijke kwaliteiten

 • besluitvaardig, daadkrachtig en analytisch;
 • versterking van de professionele cultuur;
 • het gezicht zijn van de bovenbouw vwo;

Arbeidsvoorwaarden:
Wij bieden een uitdagende, interessante baan op een school die volop in beweging is met veel ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling en waar je samenwerkt met betrokken collega’s. Zo zorgen we er samen voor dat je je snel thuis voelt bij ons!
Deze functie is gewaardeerd in schaal 12 conform de CAO VO. De inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. De secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,33%, pensioenregeling bij het pensioenfonds ABP, reiskostenvergoeding en ruime verloffaciliteiten zijn geregeld in de CAO VO.
Daarnaast biedt het Atlas College ook de volgende aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: ruime (fiscale) uitruilregelingen, semi-collectieve verzekering bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, collectieve ziektekostenverzekering, een individueel keuzebudget van jaarlijks 50 uur bij een fulltime dienstverband en een laptop in bruikleen.

Het Atlas College heeft vijf scholen in één organisatie, dus extra veel doorgroeimogelijkheden. Alle scholen zijn aangesloten bij de ROWF en zijn dus opleidingsscholen.

Interesse?
Je kunt tot en met 22 juli telefonisch contact opnemen met het secretariaat en vragen naar Janice Stijvers: 0229-246264.
Daarna start de zomervakantie en zijn we niet bereikbaar.

De vacature staat open tot 24 augustus 2022. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 29 augustus.
 Klik hier voor de directe link naar Meesterbaan.

Over OSG West-Friesland

Naam school
Adres
Bontekoestraat 3 , 1623LL Hoorn
Denominatie
Openbaar
Type onderwijs
Regulier
Sector
Basisonderwijs
Contactpersoon
Mevr. Janice Stijvers
Niveau
mavo, havo, vwo, gymnasium, technasium
Omschrijving
Schoolportret

De OSG West-Friesland in Hoorn is een school waar leerlingen in een veilig, zorgzaam en inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties kunnen komen. Hier horen vier krachtige kernwaarden bij: Samen, Cultureel, Eigenzinnig en Onderzoekend. Op de OSG vinden we het belangrijk dat leerlingen binnen en buiten de les leren en dat het niet alleen gaat om het vergaren van kennis, maar ook om het aanleren van vaardigheden. Basis voor alles is het respect voor de eigenheid van iedere leerling en streven naar het geven van onderwijs op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt en effectief is.

Het uitgangspunt van de OSG is daarbij dat de leerling zelf sturing leert geven aan dit proces, persoonlijke initiatieven leert ontwikkelen en zelf verantwoordelijkheid leert nemen voor het eigen welzijn en de eigen studie. De OSG ondersteunt de groei van de leerling op dit gebied op een zorgvuldige, systematische en coachende manier. Wij zijn ervan overtuigd dat dit het beste tot zijn recht komt in een omgeving waar vertrouwen in het eigen kunnen, in elkaar en in de omgeving, de basis vormen. Dit vraagt van alle betrokkenen onderling respect en betrokkenheid.

De OSG biedt mavo-, havo-, atheneum-, gymnasium- en technasium-onderwijs aan. De OSG maakt deel uit van de scholengroep Atlas College. Voor een uitgebreider beeld van onze school verwijzen wij naar onze website: www.osgwestfriesland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.