Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

OSG-leerlingen halen hun Cambridgecertificaat op

8 november 2017

Een groep van zo'n zeventig OSG-leerlingen trok dinsdag 31 oktober naar het ROC Horizon College in Alkmaar. Ze haalden er hun Cambridge-certificaat op, de beloning voor hun Fast Lane English-traject. Fast Lane English op de OSG West-Friesland duurt vier jaar: leerlingen volgen - naast de gewone Engelse lessen - twee uur extra Engels per week. In die vier jaar maken ze onder andere reizen naar Canterbury, de kostschool van Ardingly en Londen/Wales. Daarnaast werken ze op allerlei fronten aan hun Engelse - geschreven en gesproken - taalvaardigheid.

Die taalvaardigheid wordt na afloop van het FLE-programma getoetst met een tweedaags Cambridge-examen. Dit jaar wist meer dan 94% procent van de OSG-leerlingen het examen met goed gevolg af te leggen. De resultaten van de FLE-leerlingen van de OSG behoren bij 'Cambridge' landelijk tot de top. Leerlinge Marit Haringa scoorde een uitzonderlijk hoge A, waarmee ze het hoogste niveau bij de Cambridge-certificaten scoorde, 'n CPE.

De certificaten werden in Alkmaar uitgereikt door een diplomaat van de Britse ambassade. Als gimmick konden de leerlingen zich na de plechtigheid door een dubbelganger van Queen Elizabeth tot 'ridder' laten slaan.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!