Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Ken elkaar

4 oktober 2017

Leerlingen van VSO De Stormvogel, Tabor College Werenfridus en SG Newton leren elkaar deze week kennen tijdens het bijzondere project ‘Ken Elkaar’.  Veertig  leerlingen van Werenfridus worden gekoppeld aan leeftijdsgenoten uit het voortgezet speciaal onderwijs  en leerlingen uit de eerste opvang anderstaligenklas (EOA) van SG Newton. Doel van het project is om elkaar te leren kennen door het gezamenlijk activiteiten te ondernemen.

Voor de leerlingen van de derde klas atheneum en gymnasium van Werenfridus is het niet altijd vanzelfsprekend om in contact te zijn met leeftijdsgenootjes van het voortgezet speciaal onderwijs of in de EOA-klas. Maar nu ondernemen ze verschillende activiteiten. Zo maken ze samen een collage over wie ze zijn, ondernemen ze samen een speurtocht, bakken ze koekjes in de keukens van SG Newton, maken ze een schilderij in het kunstlokaal van Werenfridus en krijgen ze een rondleiding bij De Stormvogel. Vanzelfsprekend ontbreekt een sportieve activiteit waarbij samenwerking centraal staat niet en maken de leerlingen samen muziek. Een mediateam van leerlingen doet verslag van deze activiteiten en heeft de opdracht om een film te maken die over een aantal weken getoond wordt tijdens de reünie.

Het project ‘Ken Elkaar’ is vier jaar geleden ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Werenfridus en VSO De Stormvogel in het kader van maatschappelijke stages  tijdens de schoolcarrière. Tijdens een presentatie op SG Newton over de EOA aan geïnteresseerde West-Friese scholen uit de regio is het idee ontstaan om het project ‘Ken Elkaar’ uit te breiden en Werenfridus-leerlingen als taalmaatje te koppelen aan de EOA-leerlingen die het Nederlands nog niet geheel machtig zijn. 

 

 

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!