Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Project akoestisch klimaat klaslokaal

20 september 2017

Op dinsdag 19 september jl. verwelkomden SG Newton een groep van 35 eerstejaars leerlingen van het technasium van de OSG West-Friesland. In opdracht van SG Newton gaan de leerlingen van het technasium verbeteringen voorstellen voor het akoestisch klimaat van de hangar, een voormalige technische werkruimte waar vroeger de praktijklessen autotechniek en elektrotechniek gegeven werden. De hangar heeft de bestemming van leslokaal gekregen maar door de grote ruimte met hoog plafond en het gebruik van harde materialen heeft de ruimte een slechte akoestiek en een permanente galm. Voor docenten en leerlingen niet ideaal.

De leerlingen van het technasium zullen in dit project interviews afnemen en geluidsmetingen doen, zich oriënteren op regelgeving omtrent geluidsintensiteit, brandveiligheid en materialen voor geluidsreductie. Dit alles zal resulteren in een Programma van Eisen en ten minste twee brainstormschetsen waarvan één zal worden verwerkt tot een maquette van het aangepaste klaslokaal met een verbeterd akoestisch klimaat.

Het project is een uniek gezamenlijk initiatief om een oriëntatie te bieden op het beroep van akoestisch adviseur. Na het bezoek aan de opdrachtgever, SG Newton, vertrokken de technasiumleerlingen gevoed met informatie en indrukken naar huis. Newton kijkt uit naar de presentatie van de maquette en de oplossing van het probleem.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!