Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Copernicusleerlinge Sezina in finale Junior Songfestival

20 september 2017

Afgelopen zaterdag stond Copernicusleerlinge Sezina (13) uit klas HV2 in de finale van het Junior Songfestival.

Het Junior Songfestival is de Nederlandse jaarlijkse voorselectie voor het Junior Eurovisiesongfestival en wordt uitgezonden op NPO Zapp. Het festival is gebaseerd op het Nationaal Songfestival.

De Nederlandse deelnemers aan het Junior Eurovisiesongfestival worden jaarlijks bepaald in de finale van het Junior Songfestival. Voor dit festival schrijven zich jaarlijks duizenden kinderen in, die met een zelfgeschreven liedje proberen deelname aan de audities te bemachtigen. Een jury bepaalt uiteindelijk wie er mag deelnemen aan de halve finales die worden uitgezonden op televisie.

Volgens de moeder van Sezina kon haar dochter eerder zingen dan praten en dat komt waarschijnlijk omdat zij tijdens de zwangerschap negen maanden lang heeft gezongen tegen haar zwangere buik. Zij hoopte dat daardoor een 'mini-Beyoncé' geboren werd en dat is gelukt!

Sinds haar zesde volgt Sezina al zangles en schitterde zij bij de Voice Kids en Copernicus Live. Vele optredens op feesten en braderieën volgden waarbij zij veel podiumervaring heeft opgedaan. Haar grote voorbeelden zijn Whitney Houston en Beyoncé.

Uiteindelijk ging de boyband Fource er vandoor met de titel. De jury liet de jongens tijdens de auditie weten dat het meer brood zag in een groepje van vier dan in vier eenlingen en zo werd de boyband geboren. Zij vertegenwoordigen Nederland op 26 november in Tblisi, de hoofdstad van Georgië. Sezina eindigde op de tweede plaats, van harte gefeliciteerd!

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!