Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Uitwisselingsprogramma met Shanghai Shanghong middle school

12 juli 2017

Al zeven jaar lang reist de Copernicus SG met leerlingen van de derde klas die Chinese lessen volgen naar China. Daarnaast zijn we in 2015 in samenwerking met het Chinese instituut Bestway bezig met het organiseren van een uitwisselingsprogramma. Het opzetten hiervan was niet gemakkelijk, maar dit jaar is het ons definitief gelukt om een uitwisseling op te zetten met een groep van de Shanghai Shanghong middle school. En zo konden we op 7 juli een groep van tien leerlingen tussen de 12 en 14 jaar en drie docenten ontvangen.

Zij zullen hier tien dagen verblijven en bij gastgezinnen logeren. Gedurende deze dagen lopen tien leerlingen van de Copernicus mee met het programma. Bij de Copernicus zullen de leerlingen biologie, Engels en gymlessen krijgen van onze docenten. Ook volgen de leerlingen een kookles van docenten van SG Newton.

Naast de lessen zullen de Chinese kinderen ook een paar bezienswaardigheden van Nederland bezoeken: Met de stoomtrein naar het Zuiderzeemuseum (driehoek), Hoorn CityTour, Efteling, Amsterdam, Rijksmuseum, kaas maken en varen in een bootje. Ook een bezoek aan de beste oranje paprika kwekerij van Nederland staat op het programma. Verder zullen zij 'aan den lijve' ondervinden hoe het is om een nachtje bij de scouting in de natuur te slapen.

De leerlingen zullen hier niet alleen genieten van de vakantie, maar het is ook de bedoeling dat de leerlingen leren over algemene en communicatieve vaardigheden. Zo krijgen ze een beoordeling op hun zelfstandigheid, taalgebruik en samenwerking met de andere leerlingen. Het is dus de bedoeling dat deze leerlingen leren hoe zij zich moeten redden in een vreemd land waar ook een vreemde taal wordt gesproken.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!