Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Speeddaten op SG Newton

13 juni 2017

Op dinsdagavond 6 juni 2017 vond de jaarlijkse 'Beroepen-ouder-speeddate' voor leerjaar 2 plaats. In het kader van Loopbaanoriëntatie waren 24 ouders bereid om in hun eigen tijd onze leerlingen te vertellen over hun beroep, beroepssector, carrière, opleidingen en de leukste aspecten van hun werk.

Twintig leerlingen hebben de kans gegrepen om op deze avond aanwezig te zijn en de ouders het hemd van het lijf te vragen. In rondes van tien minuten vuurden de leerlingen verschillende vragen op de ouders af. Veel ouders hadden materiaal meegenomen om de leerlingen ook op deze manier te laten zien wat hun werk inhoudt. Het was een geweldig gezicht om de ouders en leerlingen met elkaar in gesprek te zien.

Veel leerlingen gaven aan het einde van de avond aan, veel gehad te hebben aan de gesprekken die ze konden voeren. Veel beroepsbeelden zijn een stuk duidelijker geworden. Bovendien kwamen leerlingen erachter dat een boekhouder eigenlijk helemaal niet zoveel met boeken doet en dat een schoonheidsspecialiste ook op economisch gebied veel moet weten.

Ook de ouders waren zeer positief en sommigen gaven al aan volgend jaar weer mee te willen doen. Al met al was het weer een positieve avond, die veel heeft opgeleverd voor de leerlingen die aanwezig waren.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!