Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Buitenlandreizen Newton - Van culturele fietstocht tot rummikuppen

31 mei 2017

Barcelona
Op zondag 21 mei jl. vertrokken twee dubbeldekkers, 120 kinderen en veertien begeleiders naar Calella in Spanje voor een programma vol cultuur, actie en vertier. De eerste dag vertrok de groep naar Lloret de Mar voor een catamarantocht. In een baai ging de catamaran voor anker en was er mogelijkheid tot zwemmen en snorkelen. De volgende dag stond er een culturele fietsrit dwars door Barcelona gepland en was er mogelijkheid om Barcelona te verkennen. Dag drie bezocht de groep Park Güell met al zijn mozaïeken en ronde vormen.

De laatste dag stond in het teken van waterpret in een waterpark. Heerlijk in de zon, beetje bruinen, lekker zwemmen, van de glijbanen af. Een hoop pret en plezier.  En in de avond klaarmaken voor vertrek naar Nederland. Leerlingen en begeleiders kijken terug op een fantastische week.


De Ardennen
Op maandag 22 mei jl. vertrok een groep van 38 leerlingen en vier begeleiders naar de Ardennen voor een survivalweek. ’s Nachts bibberend in de tent en overdag zwetend (en verbrandend) in het zonnetje. Dat was toch wel het grootste contrast van de reis. Bij aankomst werd de groep naar het kamp gebracht, een stukje grasveld langs de rivier L’Ourthe met een privé kampvuur waar ’s avonds tot in de late uurtjes gezellig kon worden samengezeten. Op het programma stond een scala aan leuke activiteiten waaronder het bouwen van bruggen, kanoën door de rivier, tokkelen en abseilen, mountainbiken, paintballen, wandeltochten en kruipen door een grot. De sfeer was fijn, leerlingen hadden vrijheid en ruimte. Ze konden tussendoor lekker even zwemmen in de rivier of gezellig kletsen in het zonnetje. ’s Avonds werden er veel spelletjes gedaan, waaronder Weerwolven, Rummikub en Mens Erger Je Niet. De leerlingen wilden stuk voor stuk eigenlijk nog wel een weekje langer blijven, maar helaas zat het er vrijdag al weer op. Met een bus vol met leerlingen die moe maar voldaan waren reden wij voorspoedig terug naar huis. Wat een topweek!

foto's links en midden: de Ardennen, foto rechts: Barcelona

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!