Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Musical De Dijk: Niet te stoppen!

31 mei 2017

Ruim dertig leerlingen van de musicalgroep De Dijk hebben de afgelopen week vier voorstellingen van de musical 'Niet te stoppen' gespeeld. De leerlingen traden vier keer op in de theaterzaal van ‘De Muiter’: twee keer voor verschillende groepen 7 en 8 van basisscholen uit de buurt en twee keer voor eigen publiek. De repetities en voorbereidingen zijn in oktober gestart. Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om deze musical uit te kunnen voeren.

In het Baltimore van begin jaren '60 valt Tracy op verschillende manieren op. Ze is een trendsetter met een kapsel zoals dat van Jacky Kennedy. Verder kan ze fantastisch dansen. Ook is Tracy een beetje te dik. Ze doet mee met een talentenjacht op de lokale televisie. De belangrijkste 'huisregel' – alleen slanke meisjes kunnen meedoen – wordt na vele verwikkelingen aan de kant gezet en Tracy wint de talentenjacht. De moraal van het verhaal is 'als je mooi van binnen bent, ben je ook mooi van buiten'.

De leerlingen van De Dijk hebben deze muzikale voorstelling met veel energie gespeeld. De koorzang klonk als een klok, de dans zag er strak uit en er werd ingeleefd toneelgespeeld. Alle rollen werden gespeeld, gezongen en gedanst door leerlingen van De Dijk: de energieke Tracy, haar grappige moeder Edna, de vileine Velma, producer van de talentjacht en haar dochter Amber. Verder zagen we de muzikale Link, een van de gezichten van de talentenjacht en natuurlijk de levenslustige Penny. En pás op voor de drie Dynamites, want zij gaan ‘knallen’ met hun krachtige stemmen!

Deze voorstelling kwam tot stand door de inzet van vele vrijwilligers. Hierbij denken we o.a. aan de grimegroep die uit derdeklassers van De Dijk bestond, leerlingen van het avt-team van de school die de voorstelling gefilmd hebben en de moeders die assisteerden bij kleding en decor. De voorstelling stond onder leiding van de podiumkunstdocenten van De Dijk: Lysanne van Egmond en Oxana Chevtchouk (dans) Stefan Terpstra (muzikale leiding) en Martijn Schaeffer (regie en musicalproductie). Dankzij de leerlingen en al deze mensen was het resultaat geweldig!

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!