Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Vervanging printers na Paasweekeinde

12 april 2017

Volgende week worden Atlasbreed de printers/kopieermachines van Xerox vervangen door nieuwe machines van Canon. Op de dagen dat de nieuwe apparatuur geïnstalleerd wordt, kunnen de Xerox-machines alleen voor het kopiëren worden gebruikt. Printen kan alleen op de Canon-machines en eventuele Dell-printers.

Wanneer?
De afdeling ICT Service begint dinsdag 18 april met de installatie van de Canon-machines. Als alles volgens plan verloopt worden de werkzaamheden donderdag 20 april afgerond.
Onder voorbehoud worden de machines van het ASC en SG Newton op dinsdag vervangen. Woensdag zijn de locaties Copernicus en de Dijk aan de beurt en donderdag volgen de OSG West-Friesland en De Triade. Zodra de Canonmachines zijn geïnstalleerd kun je hier gebruik van maken. Je kopieerpas is al gekoppeld met de nieuwe machines en een eventueel kopieertegoed wordt automatisch overgeheveld.

Wat verandert er?
De Canonmachines zijn geschikt voor zwart/wit en kleur. Je zult zien, dat je daarom straks onder de optie 'printer' kunt kiezen uit AtlasQueueZwart en AtlasQueueKleur, waarbij standaard zwart/wit  is ingesteld. Wil je in kleur printen dan moet je dus 'AtlasQueueKleur' kiezen.

Werk je op een laptop of Chromebook?
Wanneer je werkt op een laptop, moet je zelf de printerinstellingen aanpassen. Hoe dat moet, kun je lezen op http://print.atlascollege.nl/ Je kunt hier inloggen met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Kies vervolgens voor DriverPrint en vervolgens voor AtlasBYOD-printer.

Chromebook-gebruikers moeten een (nieuwe) printer toevoegen aan hun Google-omgeving. Dat kan via de link: https://www.google.com/cloudprint/addpublicprinter.html?printerid=f488e857-8fba-fb79-7e48-3f3dcf3093a0&key=796885739

Meer informatie vind je op de site van de afdeling ICT Service: http://ict-service.atlascollege.nl

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!