Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Dag van de leerplicht

5 april 2017

 Op uitnodiging van de leerplichtambtenaar mevrouw Bolhuis kwamen 16 maart jl. vijf scholen bijeen in de raadszaal van Hoorn met elk vijf eerstejaars leerlingen. Aan de hand van een aantal stellingen over onderwijs en leerplicht gingen deze leerlingen met elkaar in debat.

Het debat werd geleid door de wethouder van Onderwijs van de gemeente Hoorn, de heer  Bashara. SG Newton werd vertegenwoordigd door leerlingen uit mavo 1 (Guusje, Liene, Bibian, Justin en Joey). Het debat werd gevoerd in de raadszaal, waar ook de gemeenteraad vergadert en ging onder meer over het verbieden van energiedrink, passende straffen bij overtreding van de leerplichtwet, een verplichte IQ test voor docenten, het inleveren van mobieltjes voor de les, verplichte cursussen voor pesters en over of je een goede baan kunt krijgen als je geen diploma hebt.

Het was leuk te horen dat veel leerlingen over deze stellingen een duidelijke mening hadden en die mening ook goed konden beargumenteren. In het gesprek bleek verder dat de leerlingen echt vinden dat je als leerling je verantwoordelijkheid moet nemen. Kortom, een leuke en leerzame ochtend!

Een deskundige jury, die lette op argumenten, maar ook de stijl van debat voeren, riep uiteindelijk de leerlingen van d'Ampte uit tot winnaars. Zij gingen met de prijs - een sportworkshop voor de hele klas - teug naar school. 'Toch mogen we trots zijn op het debattalent wat we op SG Newton in huis hebben!',  aldus teamleider Mark Zonneveld.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!