Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Voorlichting over dementie

8 maart 2017

"Ik ben Chris, ik heb dementie." Je kunt een speld horen vallen. Vlak tevoren, toen Addy de Mooij, dementieconsulent van Geriant algemene uitleg gaf over dementie werd er nog wat gelachen en gepraat, maar Chris weet de aandacht meteen te pakken. Hij heeft al zo’n tien jaar Alzheimer, de ziekte is bij hem momenteel redelijk stabiel.

“Ik begin mijn verhaal vaak met ‘misschien heb ik dit al verteld hoor’. Als je dat zegt, vinden mensen het niet erg als je het nog een keertje verteld.” En dat gebeurt Chris best wel vaak. Wat voor dingen hij allemaal vergeet vraagt één van de leerlingen. “Je kunt beter vragen wat niet”, zegt Chris lachend. Maar hij geeft aan allerlei slimmigheidjes te kennen om daarmee om te gaan. Beter worden zal het nooit alleen maar slechter maar daar ziet hij niet tegenop. “Ik merk het dan toch niet meer. En als ik het nog wel weet, ben ik het blijkbaar niet vergeten.”

Het was een boeiende gastles in de vmbo-carrousel Zorg & Welzijn. De leerlingen kregen een duidelijk beeld van de verstrekkende gevolgen van dementie. De vmbo-carrousel Zorg & Welzijn is een initiatief dat al jaren draait in West-Friesland en Noord-Kennemerland. Naast SG Newton neemt in West-Friesland ook het Martinuscollege hieraan deel. De leerlingen die zich willen oriënteren op werken binnen de werkvelden van Zorg & Welzijn nemen deel aan deze carrousel. Zij nemen in leerjaar 3 deel aan vijf activiteiten die elk te maken hebben met bijvoorbeeld ouderenzorg, kraamzorg, jeugdwerk, kinderopvang of gehandicaptenzorg. De instellingen die zich bij de carrousel hebben aangesloten verzorgen

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!