Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Nieuws van ICT Service

8 maart 2017

Meldingen van ICT Service

Via de site ict-service.atlascollege.nl kun je op de hoogte blijven van werkzaamheden en storingen m.b.t. ICT. Als je je op deze site geabonneerd hebt, ontvang je namelijk automatisch een melding wanneer er een nieuw bericht op deze site wordt geplaatst. Deze werkwijze was ooit logisch omdat de site voornamelijk gebruikt werd voor het melden van storingen en werkzaamheden. De laatste tijd plaatst de afdeling echter ook berichten - bijv. met achtergrondinformatie -  waarbij het niet noodzakelijk is je direct op de hoogte te brengen. De instellingen zullen daarom dusdanig worden veranderd, dat er uitsluitend bij storingen en werkzaamheden direct een e-mail verstuurd wordt. Er wordt nog gezocht naar een methode om periodiek een samenvatting van verschenen andere artikelen te mailen.

Je kunt je abonneren op de berichtenservice via de site van ICT Service: http://ict-service.atlascollege.nl


Workshop werken in de Atlas Cloud

Kort voor de voorjaarsvakantie is er een workshop gegeven voor laptopgebruikers over het werken in de Atlas Cloud. Naar aanleiding van de reacties is besloten om de workshop te

Aan de orde komen:

  • Synchroniseren van Atlas bestanden met behulp  van OwnCloud.
  • Cloudprinten op de printers van het Atlas College
  • Instellen van Outlook op je (eigen) laptop.

Wanneer je van deze drie onderwerpen op de hoogte bent, kun je onafhankelijk van VDI je werk doen. De workshop is bedoeld voor collega’s die van een (eigen) laptop gebruik maken om hun werk te doen. 

Aangezien de grootte van de groep beperkt is (ca. tien mensen) is inschrijven vereist. Dit kan door een e-mail te sturen aan workshops@atlascollege.nl. De workshop is bij het ASC op vrijdag 31 maart, begint om 9.00 uur en duurt 2 à 3 uur.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!