Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Technasiumleerlingen OSG presenteren eindproducten

14 februari 2017

Eind januari presenteerden de brugklassers van het technasium van de OSG hun eindproduct voor hun opdrachtgevers en docenten. Helaas is dit nieuwsbericht bij de afdeling communicatie blijven liggen. Daarom hierbij alsnog aandacht voor de presentatie.

De technasiumklas is dit schooljaar gestart met 32 vwo-leerlingen. Zij krijgen naast de 'gewone' lessen het vak Onderzoeken & Ontwerpen (O&O). Tijdens deze lessen gaan ze aan de slag met opdrachten uit het bedrijfsleven. De eerste opdracht kwam van zwembad de Waterhoorn en betrof het ontwerpen van een nieuw duikscherm voor de zwemlessen.

Een andere opdracht kwam van het Poldermuseum. Voor dit museum moesten de leerlingen een "uitdagend, leerzaam en interactief expositiestuk maken van de pomp, waarin de werking en functie waarheidsgetrouw en op educatieve manier tot uitdrukking komt." Ter voorbereiding op deze opdracht  kregen de leerlingen een gastles over (de werking van) gemalen.

De resultaten varieerden van een virtual reality bril en een 3D-geprinte pomp tot een gezaagde gemaalpomp, die de werking liet zien. Simon Dijkman, werkzaam bij het Waterschap, was positief verrast met de presentaties: 'Zoveel creativiteit!' Uiteindelijk kreeg de 3D-geprinte pomp de meeste punten van de jury.

Lees meer in het NHD van 28 januari

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!