Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Ernstig zieke leerling krijgt kunstwerk

1 februari 2017

 

Maandag 23 januari jl. hebben de klasgenoten Chaimae El Karkraoui in het zonnetje gezet. Chaimae zit in klas MH1 van de Copernicus, maar helaas heeft zij nog niet aan de lessen deel kunnen nemen t.g.v. een ernstige ziekte. Maandag zou Chaimae voor het eerst op school zijn en haar klasgenoten vonden dat een mooie gelegenheid om haar een schilderij aan te bieden. Helaas gooide haar ziekte toch weer roet in het eten; Chaimae kon niet op school komen.

Tijdens de Atlasdag in november 2016 hebben docenten en andere personeelsleden van het Atlas Collegeo.l.v. kunstenaar Boxie gewerkt aan vijftal schilderijen. Daarna is Boxie met de kunstwerken langs de vijf Atlasscholen gegaan. Daar hebben leerlingen verder gewerkt aan de vervolmaking van de kunstwerken, waarna Boxie ze tot een geheel heeft 'gecomponeerd' met als motto 'Samen de wereld een stukje mooier maken'. De schilderijen zijn te bewonderen in het gebouw van de Copernicus.

Een van de schilderijen is bestemd voor Chaimae. Op dit moment hangt het nog in de Copernicus. 'Maar', zo liet afdelingsleider Jacoo Beers weten, 'als Chaimae nog lang weg blijft, wordt het naar haar huis gebracht.'

Lees meer in het NHD van 24 januari jl.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!