Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Thema-avond over het hoe en waarom......

30 november 2016

Op 2 november 2016 kwamen 120 ouders naar de thema-avond 'Het hoe en waarom van het onderwijs op SG Newton?' Na een inleiding van Marion Winkelhuis over de missie en visie van de school, ging Co Ebbing aan de slag met de zgn. BALLS (Begrippen, Activerende werkvormen, Leesstrategieën, Leerlussen en Samenvatten), gevolgd door Theo Tromp met informatie over leren in de praktijk.  Sylvia Broere sloot af met een examen praktijkopdracht. Deze stokjesmethodiek hield alle ouders bij de les!

 

Reactie van een ouder: "Afgelopen dinsdag ben ik bij de thema-avond geweest die u organiseerde. Met deze mail wil ik mijn complimenten doorgeven voor de organisatie en de inhoud van de avond. Ik vond het erg interessant en leuk hoe er gewerkt wordt om kinderen zich dingen eigen te maken e.d. Het interactieve was ook erg leuk en je kreeg er ook echt gevoel bij hoe het werkte. De stokjes zijn erg goed bedacht, het hield mij in ieder geval bij de les

Het is alleen wat jammer dat het antwoord ('beklemmend') van degene wiens naam op het stokje stond bij de laatste vraag, over hoe de avond beleefd is, niet representatief was voor hoe wat mij betreft de avond beleefd is. Ook niet van degene die naast mij zaten. Dus dat wilde ik nog wel even meegeven. Maar is tegelijkertijd dus weer een compliment. Ik vond juist dat het bevestigde wat er tijdens de open dagen als informatie is gegeven en dat de keus voor deze school vooralsnog een goede is geweest”.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!