Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Leerlingen Copernicus leven gezonder

16 november 2016

Van maandag 14 t/m zondag 20 november bindt de Copernicus SG de strijd aan met bijna honderd andere scholen tijdens de Seven Days 2016, de grootste health challenge voor middelbare scholieren van Nederland. Seven Days stimuleert scholieren in zeven dagen tot een gezonder leven en bewustwording van ieders impact op mens en milieu. Dit jaar gaat de vijfde Seven Days editie van start en zullen er in totaal meer dan 60.000 leerlingen meedoen verdeeld over heel Nederland.

Het programma van Seven Days gaat uit van de innovatieve onderwijsmethodiek expeditionary learning en is ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Maastricht, WUR, UvA en Erasmus Universiteit Rotterdam. Zowel de Nederlandse overheid (VWS en I&M) en het RIVM steunen dit initiatief. Volgens onlangs gepubliceerd onderzoek van het RIVM is Seven Days bewezen effectief als het gaat om gedragsverandering onder jongeren. De president van de Verenigde Staten Barack Obama noemt de Expeditionary Learning methode 'an example of what all our schools should be like.'

Tijdens Seven Days worden leerlingen geïnspireerd, gemotiveerd en geactiveerd tot een gezondere leefstijl door zeven dagen lang zeven opdrachten uit te voeren op het gebied van eten en bewegen en dat bij te houden via een speciale app. Via de app scoren leerlingen online punten, waarvoor ze beloond worden op zowel individueel als groepsniveau met de school.

Alle scholen strijden om de Seven Days 2016 Award inclusief een eigen schoolfeest. Daarnaast maken de leerlingen individueel kans op diverse prijzen. Seven Days wordt omarmd door verschillende bekende ambassadeurs zoals Lieke & Jetteke van Lexmond, Rens Kroes, Sergio Herman en Nicolette van Dam. Het is Seven Days’ missie om de komende drie jaar minimaal één miljoen jongeren (12-20 jr.) te motiveren tot een gezondere leefstijl en dit wereldwijd uit te breiden.

Meer informatie over Seven Days kun je vinden op www.sevendaysoffeedback.com

"BUILDING A HEALTHY AND HAPPY GENERATION TOGETHER"

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!