Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Nieuw examenvak op SG De Dijk

2 november 2016

Dit schooljaar is SG De Dijk gestart met het vak Technologie en Toepassing. De school doet mee aan een pilot van het SLO voor het nieuwe examenvak bij vmbo-t. Er zijn momenteel 24 scholen in Nederland die zich met dit vak bezighouden.  Het vak Technologie en Toepassing wordt als extra examenvak gegeven.

SG De Dijk is gestart met tien enthousiaste leerlingen uit de derde klassen van het vmbo-t die zich in het nieuwe vak willen bekwamen. Ze gaan zich bezighouden met Ontwerpen, Ontdekken en Ontwikkelen. Dit zijn de vaardigheden die nodig zijn in diverse beroepen. De doorstroom naar het mbo wordt met dit vak  bevorderd.

De school werkt in opdrachtvorm in samenwerking met het bedrijfsleven. In de twee jaar die de leerlingen met het vak bezig gaan, komen alle zeven B├Ęta-werelden aan bod. De eerste opdracht is de Urban Garden (foto). Leerlingen gaan hierbij in groepjes een Urban Garden ontwerpen die geheel zelfvoorzienend is.

In het vak Technologie en Toepassing wordt competentiegericht gewerkt. Per competentie worden de vorderingen bijgehouden en wordt het examenresultaat bepaald.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!