Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Copernicus omgetoverd tot techniek-Walhalla

28 september 2016

Op 6 oktober wordt de sporthal van de Copernicus weer omgetoverd tot techniek en wetenschap Walhalla. Ruim 1.100 leerlingen van groep 7 en 130 leerkrachten uit  Hoorn beleven tijdens allerlei workshops en demonstraties hoe leuk, spannend, creatief en stoer techniek en wetenschap zijn. 

Basisonderwijs, voortgezet onderwijs, bedrijven, beroepsonderwijs, EWT (Expertisecentrum Wetenschap en Techniek) en de gemeente Hoorn geven met het Promotie Event Techniek en Wetenschap Hoorn vorm aan de uitvoering van het Doe-programma Techniekpact Noord-Holland. Daarin is afgesproken dat overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken om techniek en wetenschap beter onder de aandacht te brengen van de toekomstige generaties. Tevens wil de organisatie leerkrachten en ouders/verzorgers inspireren en enthousiasmeren, ondersteunen en voorlichting geven. Bijvoorbeeld over technisch onderwijs, perspectief over werken in de techniek, lesidee├źn en de mogelijkheden die samenwerking tussen bedrijven en scholen kan bieden.

Doen!
Voor leerlingen is de PET een doe-event zonder verplichte onderdelen. Op de locatie gaan de kinderen praktisch aan de gang met techniek. Zo maken ze kennis met de leuke kanten van wetenschap en techniek en wordt hopelijk de interesse gewekt om te kiezen voor een vervolgstudie in de wetenschap en techniek. Dat is belangrijk voor een regio met veel technisch geori├źnteerde bedrijvigheid en voor Nederland als kenniseconomie. Voor leerkrachten is de PET een middel om te gebruiken bij de lessen op school. Er zijn na afloop voldoende aanknopingspunten aanwezig waarmee techniek op school is te koppelen aan de vakken aardrijkskunde, rekenen, tekenen, geschiedenis of taal.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!