Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Toch weer een DDoS-aanval?

6 juli 2016

Ondanks dat we recentelijk dachten de oorzaak van de zeer frequent optredende DDoS-aanvallen gevonden en weggenomen te hebben, is het Atlas College afgelopen week toch weer twee keer getroffen door zo’n aanval.

Ook dit keer betrof het aanvallen op onze centrale internetverbinding. Tijdens  zo’n aanval wordt er zoveel inkomend dataverkeer gegenereerd  dat er geen uitgaand dataverkeer meer mogelijk is. De ‘pijp’ naar het internet zit dan eigenlijk verstopt. Met als gevolg dat het internet niet bereikbaar is.

Kun je je hier tegen wapenen? Eigenlijk niet. Het is iets wat van buitenaf opgestart word en vervolgens overkomt het je. De aanvallen van de afgelopen week kwamen bijvoorbeeld uit Rusland, China en India. En door wie en waarom? Dat is de grote vraag.

Wat Systeembeheer wel gedaan heeft is dat geselecteerde diensten, bijvoorbeeld de toegang tot Magister een eigen, andere, internetverbinding hebben zodat deze diensten toch bereikbaar blijven. Maar helaas, voor het verdere internetverkeer is het dan afwachten hoe lang de aanval duurt.

Systeembeheer is daarnaast bezig om een ander opzet te ontwikkelen voor de netwerkomgeving van het Atlas College, zodat locaties een eigen internetverbinding krijgen, waardoor de overlast voor andere locaties beperkt of zelfs uitblijft in geval van een DDoS-aanval.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!