Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Mace op De Dijk

7 juni 2016

Durf groot te dromen, dat was de boodschap die de leerlingen van 2E en 2F van SG De Dijk afgelopen woensdag meekregen van vier medewerkers van het internationale bouwbedrijf Mace uit Engeland. Tijdens twee lessen over carrièremogelijkheden binnen de bouwsector vertelden de vier professionals over hun verschillende beroepen en hun ervaringen met het werken bij een groot internationaal bouwbedrijf.

Onze leerlingen kregen hierbij uitleg over beroepen zoals architect, ingenieur en projectmanager. De boodschap van Mace 'Durf groot te denken'  is er een die zowel letterlijk als figuurlijk genomen kan worden. Mace bouwt momenteel namelijk het hoogte gebouw ter wereld en is ook verantwoordelijk geweest voor de bouw van The Shard in Londen, het hoogste gebouw van Europa. In onze regio is Mace verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe Microsoftkantoor bij Agriport. Voor onze leerlingen is the Londen Eye het bekendste project waaraan Mace gewerkt heeft.

Aangezien Mace een Engels bedrijf is, waren de lessen volledig in het Engels, maar dat leek de leerlingen niet te deren. Er was voldoende ruimte voor vragen en hierbij bleek dat onze leerlingen zich goed ontwikkeld hebben tijden de lessen Fast Lane English. Na afloop vertelden de medewerkers van Mace dat ze onder de indruk waren van de Engelse taalvaardigheden van onze leerlingen en dat ze met veel plezier terugzagen op deze gastlessen. Ze willen volgend schooljaar dan ook zeker terugkomen.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!