Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

OSG-leerlingen geven presentatie op internationale conferentie in Granada

19 april 2016

De drie OSG-leerlingen Tara Berkhof, Ilse Bleeker en Bart Both, zijn uitgenodigd om een workshop te presenteren op de ‘New Trends in Foreign Language Teaching International Conference’ in Granada op 28 april. 

De OSG West-Friesland is samen met de opleidingsschool ROWF en de UVA betrokken bij een door de EU gefinancierd project naar taakgericht taalonderwijs (www.petallproject.eu ). De OSG'ers zijn intensief betrokken geweest bij het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van taaltaken die i.h.k.v. dit projectzijn ontwikkeld. Naast de OSG en de UVA nemen uit negen andere Europese landen universiteiten en scholen deel aan het project. Deze conferentie is de afsluiting van dit project. 

In de workshop die Tara, Bart en Ilse presenteren gaan ze in op de taken ze hebben uitgevoerd, wat daarvan de resultaten zijn, waarom zij taakgericht taalonderwijs zo interessant vinden en wat daarvan op leerlingniveau de (positieve) resultaten zijn. Ook gaan ze met de deelnemers taken creëren en steken dan in op (hun) leerlingniveau.  

Naast hun aanwezigheid op de conferentie krijgen ze gastcolleges op de universiteit van Granada en lopen ze een dag mee met een TTO (tweetalig onderwijs) groep op de IES Luis Bueno Crespo, een school voor VO in Granada en ook deelnemer aan het project. Ze verblijven in gastgezinnen en gaan ook zeker genieten van het weer, de cultuur en het eten in Granada. Een unieke ervaring.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!