Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Leerlingen Copernicus naar China

19 april 2016

Op donderdag 5 mei is het zover. Dan vertrekken negentien Copernicus leerlingen en vier begeleiders voor twaalf dagen naar China. De groep verblijft ca. vijf dagen in Beijing om daarna te vertrekken naar het 1300 kilometer zuidelijker gelegen Shanghai. Deze afstand wordt in minder dan vijf uur overbrugd met de hogesnelheidstrein. 

Het programma is gevarieerd en het tempo ligt hoog. In Beijing wordt de groep met een  bus gebracht naar alle (keizerlijke) hoogtepunten van de stad. Op het programma staat onder andere het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Hutongs. Ook het  Zomerpaleis en de Panda zullen niet ontbreken. Een uurtje rijden buiten Beijing wordt een van de zeven Wereldwonderen, de Chinese muur beklommen. Er is ook voldoende tijd om te 'shoppen' in de oude Chinese buurten en nieuwe westerse winkelcentra. Daarnaast wordt een bedrijfsbezoek gebracht aan een vestiging van Boon Edam in Beijing.

In Shanghai wordt de eerste  dag gevuld met het bezoeken van de Yu-garden, de Bund en Pudong. De twee dagen daarna worden doorgebracht op een Chinese school. Hoe groot is het verschil tussen een Nederlandse en Chinese school? Er worden lessen gevolgd en er wordt meegedaan aan culturele en sportactiviteiten.  Na afloop van de schooldagen gaan onze leerlingen mee naar hun Chinese gastgezin waar ze drie nachten zullen slapen. Helemaal onbekend is het Chinese gastgezin niet: de laatste weken is er al regelmatig e-mailcontact geweest.

De laatste dag in Shanghai gaan de leerlingen naar het Shanghai Museum en QiBao, een oud vissersdorpje dat is opgeslokt door de metropool Shanghai, maar nog steeds de authentieke sfeer draagt. Op 16 mei keert de groep weer terug in Nederland. De belevenissen kunnen via een website gevolgd worden Ge├»nteresseerden kunnen zich aanmelden op de mailinglist. Zij krijgen een e-mail bij elk nieuw geplaatst bericht. 

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!