Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

De nieuwe mavo van SG Newton

30 maart 2016

Het onderwijs op SG Newton heeft zich voor de basis- en kaderrichtingen de afgelopen jaren sterk ontwikkeld richting loopbaanleren. Daarnaast is het lesprogramma ondernemend, maatschappelijk bewust en flexibeler geworden. Leerlingen worden uitgedaagd om eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen, gericht op een veranderende arbeidsmarkt en competenties die er nodig zijn in de 21ste eeuw.

Vanaf komend schooljaar zal het lesprogramma van de mavo aangepast worden, zodat ook mavo leerlingen mee gaan in de ontwikkelingen. Er zal een band van drie uur per week gemaakt worden, waarin de leerlingen in de vorm van projecten werken aan LOB-opdrachten in de bekende profielen van de mavo (economie, techniek en zorg). Deze projecten beslaan ongeveer zes weken per project.

Nadat de projecten in de profielen economie, techniek en zorg afgerond zijn gaan de leerlingen onder begeleiding van een coach projecten vormgeven in hun eigen belangstellingswereld. Binnen de projecten is ruimte om bedrijven of instellingen te bezoeken, gastdocenten uit te nodigen en kunnen de leerlingen zich oriƫnteren op studierichtingen binnen het mbo. We verwachten dat de mavoleerlingen na een gestructureerde start van de eerste projecten steeds zelfstandiger kunnen werken en keuzes kunnen maken voor de invulling van de laatste projecten.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!