Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Deelnemers Active Life behalen mooie resultaten

24 februari 2016

Het Atlas College doet voor het tweede jaar met geselecteerde deelnemers mee aan Active Life. Hierbij worden jongeren met een te hoge Body Mass Index (BMI) begeleid naar een betere leefstijl. De samenwerking met Sportcentrum Hoorn, die hierbij de rol als ‘Leefstijl en Preventiecentrum’ heeft, werpt zijn vruchten af. De resultaten die de geselecteerde deelnemers tot nu toe hebben behaald zijn veelbelovend.

Hoofddoel is om jongeren bewuster te maken van een gezondere levensstijl. In samenwerking met Sportcentrum Hoorn is dit dé kans voor de deelnemers om een actievere leefstijl te ontwikkelen en inzicht te krijgen in voeding en verandering van gewoontes. Tijdens het Active Life programma zijn er een aantal meet- en testmomenten, om de behaalde resultaten in kaart te brengen.  

De deelnemers hebben een vaste Active Life coach en maken gebruik van een geavanceerde wearables: de Pebble, een beweegmonitor die beweegactiviteiten meet buiten het sportcentrum. Hiermee kunnen de deelnemers gemonitord worden op basis van de ‘Nederlandse Norm Gezond Bewegen’ (NNGB). Naast de actieve sportmomenten, een stukje coaching m.b.t. de voeding en het veranderen van gewoontes worden ook de ouders een aantal malen bij het programma betrokken. Intussen is duidelijk geworden, dat het gezin en vooral de aanpassingen binnen het gezin op het gebied van gewoontes, voeding en bewegen een belangrijke sleutel tot succes vormt.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!