Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

OSG krijgt Schoolkantine Schaal 2016

24 februari 2016

De  OSG West-Friesland heeft de Schoolkantine Schaal 2016 van het Voedingscentrum verdiend met het gezonde aanbod van de schoolkantine.

Met het gezonde kantine-aanbod speelt de OSG in op de wens van ouders een leerlingen. Een gezond aanbod in schoolkantines is erg belangrijk, omdat jongeren daar een groot deel van hun tijd doorbrengen. Leren dat gezond eten de normaalste zaak van de wereld is, legt de basis voor een gezond eetpatroon waarvan ze ook op volwassen leeftijd nog profiteren.

De OSG West-Friesland heeft in samenwerking met cateraar Profood hard gewerkt om de kantine gezonder te maken, aan de hand van praktische tips van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum heeft een programma genaamd De Gezonde Schoolkantine, een langlopend project om kantines op vo- en mbo-scholen gezonder te maken. Achterliggende gedachte hierbij is, dat er meer gezonde producten te krijgen moeten zijn, maar dat de keuzevrijheid behouden blijft. 

Om een  schaal te bemachtigen, moet minstens 75% van het aanbod uit basisproducten bestaan, producten die je bij een gezond eetpatroon vaak mag eten. Het percentage basisproducten op de OSG West-Friesland is momenteel 8%, een mooi resultaat dat in korte tijd behaald is.

Scholen kunnen hun aanbod voorleggen aan de Schoolkantine Brigade. Ze krijgen dan tips op maat over hoe ze de kantine stapsgewijs blijvend gezonder kunnen maken. Meer informatie is te vinden opde site van het Voedingscentrum.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!