Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

DDoS-aanvallen

1 februari 2016

De afgelopen dagen hebben we meer dan gemiddeld hinder van zgn. DDoS-aanvallen. Eenvoudig gezegd wordt ons netwerk hierbij 'bestookt' met enorm veel data, zodat het internet traag wordt of zelfs uitvalt. Intussen is het Atlas College bezig met het doen van aangifte bij de cyberafdeling van de politie.

Benadrukt moet worden dat de huidige problemen, zoals de uitval van de internetverbinding en traag werkende systemen, niets te maken hebben met eerdere ICT-problemen. Sterker nog: op basis van de monitoring van de afgelopen twee weken, hebben we kunnen vaststellen dat de eerdere ICT-storingen die het afgelopen halfjaar tot problemen hebben geleid, tot het verleden behoren. M.a.w. de huidige problemen zijn een direct gevolg van de DDoS-aanvallen.

Op dit moment is niet duidelijk waar de aanvallen vandaan komen en kan helaas ook niet aangegeven worden, of de aanvallen voorbij zijn of niet. Wel is duidelijk dat de zgn. firewall naar behoren functioneert en de aanvallen blokkeert. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan worden jullie hiervan uiteraard op de hoogte gehouden.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!