Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Voorlichtingsfilm SG Newton D & P klaar voor publicatie

13 januari 2016

Vanaf augustus 2016 werken alle vmbo-scholen aan de hand van profielen. De 33 traditionele beroepsgerichte programma’s zullen dan vervangen zijn door tien onderscheidende profielen. Negen van de tien nieuwe profielen zijn nog altijd gebaseerd op een smalle sectorale beroepspraktijk. Het tiende profiel echter, Dienstverlening & Producten (D&P), is volgens SG Newton de onderlegger van alle ontwikkelde profielen. In de latere beroepspraktijk zal het immers altijd draaien om het verlenen van een diensten (Dienstverlening) en/of het ontwikkelen van een product (Producten).

De leerlingen kunnen op SG Newton kiezen in welke wereld van de TalentFactory (zoals Cooking Skills of Techno Skills) zij de gestelde eindtermen willen gaan behalen. SG Newton doet dit op haar eigen wijze. Op grond hiervan heeft de landelijke vmbo vernieuwingscommissie vorig schooljaar de school uitgenodigd om als 'leidende pilot school D&P' deel te nemen aan de opzet en uitwerking van de D&P examenprogramma’s.

Dat de school daarna is uitgenodigd om als landelijk voorbeeld te dienen voor D&P is een grote eer. Op 8 oktober 2015 is de film op SG Newton opgenomen die binnenkort op de officiële website van de vernieuwingscommissie gaat worden ingebouwd.  

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!