Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Copernicusfonds steunt goede doelen

2 december 2015

Vorig jaar heeft de Copernicus SG het Copernicusfonds in het leven geroepen voor het ondersteunen van goede doelen. Het motto van het fonds is ‘omdat niemand alleen voor zichzelf leeft’. Al het geld dat leerlingen bijeenbrengen door bijvoorbeeld het volbrengen van een triatlon (klas 1), een klussendag (klas 2) of een valentijnsactie (de leerlingenraad), wordt in dit fonds gestort.

De vraag was nu voor welke goede doelen leerlingen dit geld willen inzamelen. Afgelopen vrijdagmiddag mochten de leerlingen van klas 1 en 2 daarover stemmen. Speciaal daartoe gaven vier (door een vertegenwoordiging van collega’s en leerlingen geselecteerde) goede doelen in de aula op school een presentatie over hun werk en over de besteding van het geld dat zij van donateurs ontvangen. Met veel enthousiasme zijn de volgende doelen voor het voetlicht gebracht.

  • Stichting Jeugdsportfonds: dit fonds creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.
  • Taart voor kids: een moeder van een oud-leerling bakt verjaardagstaarten voor kinderen van ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank.
  • Mak Blokweer: een natuureducatiecentrum met natuurspeeltuin in Blokker.
  • KNGF: de organisatie voor blindengeleidehonden. De aanwezigheid van pup-in-opleiding Kas op het podium bracht een behoorlijk ‘ahhhh’-volume in de zaal teweeg.

 Het was niet gemakkelijk voor de leerlingen om uit deze vier goede doelen er twee te kiezen die hen het meest aanspraken, maar uiteindelijk is gekozen voor de KNGF en de Stichting Jeugdsportfonds. Deze twee goede doelen kunnen dit schooljaar én volgend schooljaar dankzij de inzet van de Copernicusleerlingen rekenen op een flinke financiële bijdrage vanuit het Copernicusfonds.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!