Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Chinees bezoek op de Copernicus

4 november 2015

Op maandag 2 november heeft de Copernicus zes directeuren van verschillende middelbare scholen uit Shanghai, China mogen ontvangen. Na een rondleiding door het Copernicus zijn zij op bezoek geweest bij verscheidene lessen, waaronder wiskunde, muziek, geschiedenis enz. Vervolgens hebben de leerlingen van 3HV de eer gehad om ook Chinees les te krijgen van een aantal van de directeuren. Zij hebben onder andere de oorsprong van de Chinese karakters geleerd en zijn ge├»nformeerd over hun bezoek naar China in mei 2016, waarbij ze les gaan volgen op de Pudong Mofan Middelbare School.

Na deze interessante en leerzame ochtend hebben de directeuren samen met locatiedirecteur Franca van Alebeek hun ervaringen uitgewisseld en hebben zij ook gesproken over de culturele verschillen. De bezoekers waren vooral heel nieuwsgierig over hoe een normale schooldag hier in Nederland eruit ziet, wat de structuur van middelbare scholen in Nederland is en hoe leerlingen in Nederland leren.

Ze complimenteerden de Copernicus over de wijze waarop docenten de lessen verzorgen. Duidelijk werd dat ze heel erg positief waren over het leerklimaat in de school. In mei 2016 zullen leerlingen van de Copernicus naast de Pudong Mofan Middelbare School nog drie andere Chinese middelbare scholen bezoeken van deze directeuren. Ook blijven de leerlingen een paar nachten slapen in een Chinees gastgezin. Naast Shanghai hebben de leerlingen ook de kans om wat meer cultuur te snuiven in Beijing. Kortom, het wordt een culturele en vooral zeer leerzame uitwisseling waar we erg naar uit kijken!

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!