Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Leerlingen De Triade op bezoek

14 oktober 2015

De leerlingen van SG De Triade gaan dit jaar een aantal keer op excursie naar bedrijven in de regio. Dit doen ze samen met basisschool de Piramide uit Edam. In de loop van het jaar zullen ook andere basisscholen aansluiten. De Triade vindt het belangrijk om leerlingen te enthousiasmeren voor alle mogelijkheden binnen de technische sector. Ook is het belangrijk om leerlingen te laten zien wat ze later kunnen worden. En waar kan dat beter dan bij de bedrijven zelf?

De start van de excursies was bij Tol Plaatwerk in Volendam. Naast de geweldige ontvangst hebben de leerlingen een rondleiding gekregen door het gehele bedrijf. Van de verkoopafdeling tot de tekenkamer en de fabriek. In de fabriek stond een indrukwekkende pons/laser machine. Daarnaast konden de leerlingen zien hoe er wordt gelast, afgemonteerd, gepoedercoat en hoe het eindproduct uiteindelijk verzonden wordt. De leerlingen waren erg ge├»nteresseerd en stelden tal van vragen.

Het is duidelijk dat er in de zeer nabije toekomst een groot tekort aan technische vakmensen zal zijn. De Triade verwacht samen met de bedrijven en het MBO een bijdrage te leveren aan het verminderen van dit tekort.  

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!