Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Uitbreidingsplannen Copernicus officieel gestart

30 juni 2015

Donderdag jl. zijn de verbouwingswerkzaamheden van de Copernicus SG officieel van start gegaan. Om deze start te markeren heeft het bouwteam een houten kist begraven op de plek waar straks een nieuw deel van het gebouw van de Copernicus zal verrijzen.  In een korte toespraak lichtte de locatiedirecteur Franca van Alebeek toe hoe het programma van eisen tot stand was gekomen, waarna Gijs Byer als directeur van de Stichting Onderwijshuisvesting Hoorn een korte toelichting gaf op de plannen, die eind van dit jaar moeten resulteren in een uitbreiding van de Copernicus aan de Nieuwe Steen 11.

Het officiƫle startmoment werd gemarkeerd met het begraven van een houten kist op de bouwlocatie. In de kist zitten brieven van brugklassers, waarin ze beschrijven hoe ze de dag van vandaag ervaren en hoe die er over tien jaar uit zou kunnen zien. Verder zijn er in de kist drie foto's gedaan met daarop het oude Copernicusgebouw, het huidige gebouw en de dependance aan de Nieuwe Steen 21. Ook zit er een lijst in de kist met namen van alle leerlingen die tijdens de ingebruikname van de verbouwde school - januari 2016 - op school zitten, alsmede een aantal brochures.

Intussen is een start gemaakt met het slaan van de heipalen. Klik hier om de vorderingen te zien. 

Als alles volgens plan verloopt, wordt het verbouwde en uitgebreide onderkomen van de Copernicus na de kerstvakantie in gebruik genomen.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!