Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

OSG Masterclasses begrip in de regio

2 juni 2015

Drie jaar geleden is de OSG West-Friesland een pilot gestart waarbij begaafde bovenbouwleerlingen Masterclasses gaven aan tien excellente leerlingen uit het basisonderwijs. De OSG-leerlingen geven 3 maal100 minuten les over een onderwerp dat ze zelf kiezen, waardoor de onderwerpen van de Masterclasses zeer gevarieerd zijn: van kansberekening tot Russische taal en cultuur, van debatteren en speechen tot Leonardo da Vinci. Onze docent-leerlingen maken een lesplan en huiswerk en worden op deze manier uitgedaagd andere vaardigheden te ontwikkelen dan ze in de les doen. De Masterclasses worden 21 weken per jaar aangeboden.

Het project blijkt enorm populair: Het ministerie van OCW heeft ons als voorbeeldschool gefilmd, we kregen de Onderwijsprijs Noord-Holland, krant en radio hebben aandacht aan het project gewijd en voor volgend schooljaar hebben we ruim 150 aanmeldingen van 29 basisscholen uit de omgeving gekregen.

We zijn ontzettend trots op onze bovenbouwleerlingen die dit project tot zo’n succes maken. Het is fantastisch om te zien hoeveel aandacht en tijd onze leerlingen in hun lessen stoppen en met hoeveel zelfvertrouwen en plezier ze voor de klas staan. Het programma voor aankomend schooljaar kun je op de site van de OSG bekijken.

 

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!