Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Schoolkantineschaal voor de Copernicus

1 juni 2015

De Copernicus heeft de schoolkantineschaal 2015 van het Voedingscentrum gekregen. En dat is, volgens de Copernicus 'dik verdiend'. Er is de laatste tijd, samen met de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum hard gewerkt aan een gezonder aanbod in de schoolkantine. Het aanbod bestaat nu voor minimaal 75% uit producten uit de Schijf van Vijf.

De Copernicus school vindt het belangrijk dat leerlingen kunnen genieten van een gezond aanbod in de kantine. Daarmee wordt tevens tegemoet gekomen aan de wens van ouders en leerlingen. Uit onderzoek blijkt dat kleine verbeteringen in het aanbod al zorgen voor een direct effect.

Gezond aanbod leidt tot gezonde keus
Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. En dat is ook niet zo raar, want om weerstand te bieden aan verleidingen is zelfcontrole nodig. Dat vraagt veel mentale inspanning. En die inspanning kunnen we nou juist niet altijd opbrengen, bijvoorbeeld als we haast hebben of moe zijn. We zijn op die momenten sneller geneigd iets impulsiefs te doen en ons daarbij te laten beïnvloeden door de omgeving. Als die omgeving uitgerekend vooral ongezond is, kiezen we daar sneller voor. Jongeren net zo goed als volwassenen. Als het aanbod vooral gezond is, kies je dus ook sneller voor iets gezonds.

Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum, met als doel: een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). Elke school kan haar assortiment inleveren bij het Voedingscentrum en als de Kantinescan aangeeft dat de schoolkantine aan deze richtlijn voldoet, krijgt de school de Schoolkantine Schaal 2015. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!