Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Muziektalent op De Triade

2 juni 2015

Afgelopen dagen was de Muziekschool Waterland actief voor de leerlingen. De leerlingen van de eerste en tweede klas kregen les in het spelen op de djembé. Dit is een vaastrommel die voornamelijk gebruikt wordt in West-Afrika, o.a. Mali, Guinee, Senegal en Ivoorkust. Omdat djembés een geluid kunnen produceren dat kilometers verderop nog te horen is, werd deze trommel traditioneel gebruikt om snel met andere dorpen te kunnen communiceren.

De traditionele djembé wordt met de hand gemaakt. Een boomstam wordt uitgehold en bespannen met een geitenvel. Dit vel wordt via een touwbespanning op de djembé bevestigd.  Onder leiding van een docent van de muziekschool, gingen de leerlingen en docenten aan de slag met dit instrument. In een uur tijd werd een stuk ingestudeerd dat klonk al een klok. Zowel de leerlingen als de docenten die meededen, waren zeer enthousiast, zij speelden zich werkelijk de blauwe plekken op hun handen!

Ondertussen werden de leerlingen van de derde klassen ontvangen in de PiusX te Volendam. In vier groepen kregen zij daar les van een docent in de geluidsdichte kamers in de kelder van het gebouw. En dat werd een groot succes! Leerlingen die nog nooit een instrument bespeeld hadden, bleken zomaar op een elektrische gitaar, een drumstel of keyboard te kunnen spelen! Zangers en zangeressen in overvloed, zij wisten zelf niet dat zij dat konden en vooral ook durfden.

Alle groepen studeerden een nummer in en aan het eind van de sessie werd dit aan de hele klas ten gehore gebracht en daar zaten echte talenten tussen. Wie weet, horen wij in de toekomst een van deze sterren nog eens op radio of tv!

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!