Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

Copernicus in China

18 mei 2015

Op zoek naar nog meer ervaringen in authentieke taalsituaties, maar nu voor onze leerlingen die Chinese les volgen, waren Jered Albers en Yvon Ding begin dit jaar in Shanghai. Daar heeft de Copernicus een overeenkomst gesloten met een instituut dat educatieve programma’s in het buitenland organiseert voor Chinese leerlingen en met een school voor voortgezet onderwijs die de Copernicus een uitwisseling wil aangaan. Vooral om hun leerlingen te leren zich in verschillende situaties in de Engelse taal te redden.  Dit idee lijkt kansrijk en daarmee zet de Copernicus weer een nieuwe stap op internationaal gebied én richting een stevigere positie van het vak Chinees op onze school.
Leerlingen uit havo- en vwo-3 kunnen er bij de Copernicus voor kiezen om het vak Chinees te volgen. Het geleerde hebben zij afgelopen tijd ook werkelijk in praktijk gebracht.  Op donderdag 7 mei was het zo ver en vertrokken zeventien leerlingen en vier begeleiders voor elf dagen naar China.Het programma was gevarieerd en het tempo lag hoog. Een bus bracht de groep naar alle hoogtepunten van Beijing en Shanghai. In Beijing kunnen natuurlijk het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, de Hemelse tempel, het Zomerpaleis en de Panda niet ontbreken. Een uurtje rijden buiten Beijing wordt een van de zeven Wereldwonderen, de Chinese muur,  beklommen. Er is ook ruim voldoende tijd om lekker te shoppen in de oude Chinese buurten, en nieuwe westerse winkelcentra. In Shanghai werden de eerste twee dagen gevuld met het bezoeken van toeristische plaatsen. De twee dagen daarna werden doorgebracht op een Chinese school.

Hoe groot is het verschil tussen een Nederlandse en Chinese school? Er werden lessen gevolgd en er werd meegedaan aan sportactiviteiten.  Na afloop van beide schooldagen gingen onze leerlingen mee naar hun Chinese gastgezin waar ze twee nachten sliepen. Een betere kans om de Chinese cultuur en taal te ervaren krijg je niet snel meer in je leven. De laatste dag in Shanghai werd ook verzorgd door het gastgezin. Met een schat aan onvergetelijke herinneringen zijn de leerlingen op 17 mei terug gekomen  in Nederland. De belevenissen lees je hier.

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!