Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

OSG behaalt vignet Gezonde School

8 april 2015

De OSG West-Friesland heeft het landelijke vignet Gezonde School behaald. Het vignet Gezonde School is een erkenning voor scholen die structureel werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.  De OSG West-Friesland is de eerste school in Nederland, die het deelcertificaat voor Welbevinden en Sociale Veiligheid heeft ontvangen. Op de OSG West-Friesland worden verschillende projecten en initiatieven ontplooid, zoals de Krachtige klas, Challenge Day, Rots en Water. Verder heeft de school een leerlingmentoraat en een goed functionerende Zorg Advies Team. Al deze  zaken leveren een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de leerlingen.

Hoewel de school natuurlijk bijzonder trots is op het behaalde certificaat, is men 'nog niet klaar'; de komende tijd zal verder worden gewerkt aan het behalen van diverse andere deelcertificaten, zoals Bewegen en Sport en Voeding. "Op deze manier hopen wij te zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij  belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval", aldus Gerard Louwen, docent lichamelijke opvoeding en lid van de werkgroep Gezonde School. Een werkgroep waarin naast docenten ook de GGD participeert.

Het vignet Gezonde School is een initiatief van twintig landelijke gezondheidsorganisaties. Meer informatie over de Gezonde School vind je op www.gezondeschool.nl

 

 

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!