Het Atlas College leert je schitteren!
bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur bestuur

De autonomie van leerlingen als uitgangspunt - Elly Loman (alléén in ronde 1)

Grote leerhuizen, eigen laptops, geen bel. Het Vathorst College, een school voor vmbo-t, havo en vwo geeft de leerlingen veel ruimte en biedt onderwijs dat aansluit bij de 21ste eeuw. Leerlingen worden aangemoedigd om zelf na te denken over wat ze willen leren, waar ze goed in zijn en op welke gebieden ze zich willen ontwikkelen. Kunst en cultuur, thematisch onderwijs en digitale organisatie zijn belangrijke pijlers van Vathorst. Wat is daarbij de visie op omgaan met verschillen tussen leerlingen? Welke richting en ruggensteun krijgen leerlingen?

Het Hyperion Lyceum gaat in 2018 naar een nieuw gebouw in Amsterdam-Noord, met naast instructieruimtes ook studielabs. Deze jonge school voor vwo+, met gymnasium en atheneum, legt de nadruk op het ontwikkelen van een academisch denkniveau. Kritisch en rationeel leren denken met oog voor mens en maatschappij staat daarbij centraal. Het Hyperion Lyceum gaat ervan uit dat alle leerlingen leergierig en getalenteerd zijn. Hoeveel ruimte kunnen en willen we deze leerlingen geven?

Elly Loman is sinds 1 augustus 2015 rector van het Hyperion Lyceum Amsterdam. Daarvoor was zij rector van het Vathorst College Amersfoort, aangesloten bij PLEION.

 

Contact Atlas College
Dampten 14, 1624 NR Hoorn
T (0229) 20 60 20
E asc@atlascollege.nl
kvk: 37153438
btwnr.: 8209.71.054.B.01

Het Atlas College leert je schitteren!