Kan je de nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier voor de online versie
Nieuwsbrief 25 03 15


In deze nieuwsbrief:

  • Nieuwsbrief vernieuwd
  • Berichten van het College van Bestuur
  • Lief en leed
  • Scholingsmogelijkheden
  • Sollicitatieproject leerlingen mavo-4
  • Het nut van puberteit
  • Geen loting voor nieuwe brugklassers
  • Nieuws van de MR
  • 'Nieuwbouw' gestart
 
 25 maart 2015
Nieuwsbrief vernieuwd
Zoals je kunt zien, is het uiterlijk van de nieuwsbrieven aangepast. De nieuwsberichten bestaan voortaan uit korte stukjes tekst. De rest van de tekst kun je lezen door op 'Lees meer' te klikken, onderaan de berichten. Je hoeft geen wachtwoord meer in te typen, de nieuwsberichten staan op het openbare deel van de Atlassite.
Lees meer »
 
 
 25 maart 2015
Berichten van het College van Bestuur
Het College van Bestuur staat stil bij Copernicus Live ('een schitterende belevenis') en de vraag of HYOD te verkiezen is boven BYOD. Ook stelt het CvB de vraag, waarom zo relatief weinig collega's zijn ingegaan op de uitnodiging voor het Atlas Café, een bijzonder leerzame bijeenkomst, waar de film Classroom Experiment 2 werd vertoond.
Lees meer »
 
 
 25 maart 2015
Lief en leed
Deze week ontvingen wij het trieste bericht dat onze oud-collega Anda de Jonge-van Sluis plotseling is overleden. Anda werkte ruim 38 jaar op SG De Dijk en was sinds 1 augustus 2014 van haar pensioen aan het genieten. Wij wensen haar familie en collega's van De Dijk veel sterkte toe.
Lees meer »
 
 
 25 maart 2015
Scholingsmogelijkheden
Binnen het voortgezet onderwijs zijn verschillende mogelijkheden om een tweede of eerste graads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs te behalen. De bekendste is natuurlijk de Lerarenbeurs. Nieuw is het Vierslagleren. Beide bieden een uitgebreide vergoeding van studiekosten en mogelijkheden voor het opnemen van betaald studieverlof. Verder is er voor onbevoegde leraren de mogelijkheid om een zij-instroomtraject te volgen.
Lees meer »
 
 
 25 maart 2015
Sollicitatieproject leerlingen mavo-4
Het is dinsdagavond 17 maart 2015 als een bonte mengeling van mensen op een ongebruikelijke tijd de school binnenstroomt. Om te beginnen de ouders met hun ietwat zenuwachtige en in het net gestoken zoon of dochter, de M4 leerlingen. Deze leerlingen zullen vanavond op sollicitatiegesprek gaan bij een van de 26 deelnemende bedrijven.
Lees meer »
 
 
 25 maart 2015
Het nut van puberteit
Wat is het nut van puberteit? Is de puberteit een onbegrijpelijk verschijnsel? Op 18 februari j.l. was Marina van der Wal, de bekende publiciste over opvoedkundige zaken van de Telegraaf en Koffietijd , op SG Newton om over deze en andere vragen rond opvoeding van kinderen helderheid te geven. Zij was uitgenodigd door de Ouderraad.
Lees meer »
 
 
 24 maart 2015
Geen loting voor nieuwe brugklassers
Vrijdag 13 maart verstreek de aanmeldingstermijn voor de VO-scholen in Hoorn van het Atlas College en het Tabor College. Maandag 16 maart is in een gemeenschappelijk overleg gekeken naar de aanmeldingscijfers voor de zes locaties van beide scholen en besloten dat er dit jaar niet geloot hoeft te worden. De aanmeldingscijfers voor de Atlaslocaties staan hieronder vermeld.
Lees meer »
 
 
 24 maart 2015
Nieuws van de MR
Gisteravond, 24 maart, heeft de MR vergaderd met het College van Bestuur. Hieronder kun je lezen welke punten besproken zijn. Vandaag zijn de MR-verkiezingen van start gegaan en hebben alle kiesgerechtigden een link ontvangen. Via deze link kunnen ze digitaal hun stem uitbrengen. Atlas-breed kunnen alle OP'ers nieuwe vertegenwoordigers kiezen voor de raad en alle kiesgerechtigden...
Lees meer »
 
 
 23 maart 2015
Nieuwbouw gestart
Hoewel de nieuwbouw van de Copernicus nog niet officieel is gestart, waren de eerste voortekenen afgelopen week duidelijk zichtbaar. Zo was er op donderdag 19 maart een diep gegrom in de buurt rondom de school te horen, dat veroorzaakt werd door een kleine machine, waarmee op gelijke afstanden gaten in de grond werden gegraven.
Lees meer »

Reacties of suggesties?

stuur dan een bericht naar communicatie@atlascollege.nl